Tuesday, May 29, 2012

Kringloopwinkelvondsten / Thrift store finds

Ah, de Kringloopwinkel ... Echt 'n superplek voor mij. Stof en handtashengsels, echt super!

Rood ...
Blauw ...

Vintage knopen ... liefde op het eerste zicht

Sterretjes! Schattig :-)

Blauwe en groene paspel dat zéker gebruikt zal worden, net als de blinde ritsen ...

Eerlijkheid gebiedt me wel te vermelden dat de paspel, de vintage knopen en de blinde ritsen gevonden werden op de rommelmarkt van 2 weken terug. Ik kon er niet aan weerstaan, en voor de prijs moest ik het zeker niet laten liggen ...

En stuff voor de mama: zelf te knopen kussenslopen, voeringsstof voor de babysloefkes en gerief om te kruissteken ... Toeval wil dat we in Kortrijk onlangs 'n Smyrna-naald (voor de kussenslopen) gevonden hadden, ook in de Kringloopwinkel :-)

En voor ik het vergeet: je kan nog tot en met morgen (31/05) meedoen met de give away!

Sunday, May 27, 2012

Knappe knoopjes / Button earrings

Zijn ze niet superschattig?




En je mag me natuurlijk altijd 'n berichtje achterlaten mocht je in 'n paar oorringen geïnteresseerd zijn!

Friday, May 25, 2012

Give away!

Zoals beloofd, maar iets later dan voorzien, de give away! En wat geef ik weg? 'n Setje! Haarspeldjes, oorringen en 'n verstelbare ring, in de volgende kleuren: roze, paars, wit of rood.

Wat moet je doen?
Gewoon 'n berichtje hieronder achterlaten als je graag wil meedoen. Volger worden is geen verplichting, maar het is wel leuk natuurlijk. En als je 'n linkje wil plaatsen op je blog, dan vind ik dat extra tof :-)
Meedoen kan tot en met 31 mei, op 1 juni maak ik de winnaar bekend!





Wednesday, May 16, 2012

een snelle easy peasy bracelet als cadeautje

J. is mijn beste vriendin (klinkt melig, maar dat is ze wel) en 'n schat van een mens. Voor haar verjaardag wou ik dan ook voor mooie cadeautjes zorgen: ik ben ettelijke winkels afgegaan om een mooie sjaal te vinden (die ik uiteindelijk bij Hexagoon vond), 'n plak Zwitserse melkchocolade, speciaal voor haar meegebracht toen ik naar Lausanne ging, en 'n zelfgemaakte armband (zoals ik er hier ook al maakte). Ik wou oorspronkelijk ook de witte pareltjes gebruiken, maar het leren koordje was te breed ... Dan maar 'n back-up plan, met parels uit mijn voorraad. Gelukkige verjaardag, J'tje!


Saturday, May 12, 2012

nog meer speldjes! / more hairpins!

Ik had hier nog wat cabochons liggen (uit De Banier) en speldjes, en ik dacht: "ik zal eens zot doen, ik maak speldjes" :-)! En hier is het resultaat ...

It was rainy, I needed a break from writing and revising, so I thought: "Why not make some more hairpins?". I bought the cabochons from a local craft shop (see the link above) because I thought they were just lovely. Thanks for stopping by!






Zondag heb ik met mijn mama en zus een standje op 'n rommelmarkt (in Roncq). We zullen er handgemaakte en andere spullen aan de man proberen te brengen. Nu, duimen voor mooi weer ('t ziet er niet zo goed uit ...). Na de rommelmarkt zal ik wel 'n duidelijker idee hebben van wat ik zal weggeven met de give-away. Ik heb trouwens besloten om mijn give-away te houden op Give away day, misschien kan ik het dan ook op de Sew, mama, sew blog zetten (ik moet wel checken wat de postkosten zijn naar het buitenland, mocht één van mijn buitenlandse volgers winnen :-) ). Ik wil er ook van profiteren om mijn nieuwe volgers te bedanken: ik stel het echt heel erg op prijs! Bedankt voor jullie lieve commentaren!

Friday, May 11, 2012

Italië op m'n bord

Ik denk dat ik deze middag, zonder het express te doen, 'n "dagske zonder geld" gepleegd heb: lekker, eenvoudig en voor geen geld welteverstaan.
En eerlijk gezegd, ik heb het warm water hier niet uitgevonden.


Supersimpel. Wat hebt u nodig?
- mozzarella
- tomaatjes (ik had hier Lycotomaatjes liggen, niet te groot, niet te klein)
- basilicum (van het potje op mijn terras)
- brood (versgebakken van gisteren, yum!)
- olijfolie

Hoe gaat het in zijn werk?
Mozzarella in stukjes, tomaatjes in stukjes, basilicum in stukjes (er zit precies 'n patroon in). Wat olijfolie erbij, mengen, eventueel wat zeezout erbij (heb ik gedaan, maar ik weet niet of het 'n meerwaarde betekende). 'n Paar sneetjes brood, en that's it. Smakelijk!




Wednesday, May 9, 2012

Sneak peak - UWYH

Toen ik deze mooie en geslaagde uitvoering van de Eva Dress zag, wist ik meteen wat ik maandagavond in de naailes in elkaar zou steken. Het patroon in elkaar steken en de stof knippen zou ik op voorhand al doen, om me maandagavond te kunnen concentreren op het naaigedeelte. En gelukkig maar, want het gratis patroon bestond uit 48 (!) A4-tjes :-). Voor het stofknipgedeelte bedacht ik wel dat ik die plooi achteraan niet wou, en ik plooide die deeltjes gewoon weg uit het patroon. Met mijn 2 meter Pauli-tricot kwam ik net toe (vooral de rokgedeeltes zijn stofvreters) en ik knipte snel alle stukken uit de stof, zodat ik op tijd (!)* bij Ildadee zou aankomen.
Jep, dat is het dus hé :-). Gelukkig heb ik 'n grote living!


Ik moet wel toegeven dat ik mij heel de avond lang (en 'n stuk van de daaropvolgende voormiddag) heb afgevraagd of het zou goed komen met dat kleedje. In de les zelf ging het relatief goed vooruit, maar toch niet zo goed als ik wou: het stukje met de plooitjes viel niet zo gemakkelijk te temmen met dat gladde tricot, en ik had niet door (ik had de instructies gewoon snel doorgelezen op de computer, dat verklaart ook wat) dat het stukje met de plooitjes eigenlijk gevoerd was met - ja natuurlijk - het stuk dat ik net aan het rokpand genaaid had. Ik eindigde die avond dus met een afgewerkte achterkant (op de nekbies na) en met wat "quality time met het tornmesje" om de voorkant uit elkaar te halen. Het daagde toen wel, toen ik "ter probeersel" even voor- en achterkant op elkaar legde, dat er misschien een probleem was met die voorkant die toch wel heel breed was. Enfin, ik dacht dat wel in de voormiddag te tackelen in plaats van me er 's avonds in op te jagen.

's Morgens dus begonnen met de halsbies eraan te naaien (veel beter gelukt dan hier), het plooienpandje met voering aan de boven- en ondervoorkant te naaien en schouders aan elkaar (met al die cols bénitier die hier de revue passeren is dat ondertussen een fluitje van een cent). En dan, at last, le moment suprême waar bleek dat er wel iets moest misgelopen zijn: het voorpand was wel 4 cm breder dan het achterpand. Ik dacht toen alles op alles te wagen: voor- en achterpanden netjes op elkaar, en dan langs het smalste pand te stikken. We zouden wel zien wat het gaf (dat zegt ne mens altijd, om mogelijke ontgoochelingen te vermijden. Ik zou het wel jammer gevonden hebben mocht het op niets uitgedraaid zijn, ook al was het "een proefversie" [ik heb al een kleedje gemaakt met deze stof, en die pluist na een aantal wasbeurten. Goed dus voor een proefversie :-). Goed dat die niet te duur was - 5 euro de meter voor de geïnteresseerden]).

Ta-dah! Een foto met mij erbij zal voor later zijn, wanneer ik 'n charmante assistent(e) heb ...

Eens alles ineen zat, dacht ik maar te passen, en viel dat even verbazingwekkend goed mee, zeg!  Nog beter dan op de foto hierboven :-). Goede lengte (ook al moet ik dus nog omzoomen), leuke mouwtjes, meewerkende halslijn, echt goed. Goed idee ook om die plooien achteraan weg te laten, ook al zie je dat precies 'n beetje aan de vorm van het bovenstukje achteraan. En ik heb er ook iets van bijgeleerd: wat me 'n beetje stoort zijn die plooitjes in het buikpand. Verdoezelt waarschijnlijk 'n buikje, maar dat heb ik niet echt (voor de moment dan) en dat ambeteert me wel 'n beetje omdat het dan lijkt alsof ik 'n buikje heb. Het kan natuurlijk ook voor 'n deel aan de (lichte) stof liggen, of aan het feit dat niets gestreken was. Anyway, voor het volgende exemplaar kies ik 'n iets steviger tricotstofje, met 'n motiefje (bloemetjes of zo, geen strepen :-) ) en dan laat ik dat stukje met de plooitjes weg. Zal het nog sneller in elkaar zitten, ha! En dan zal ik ook proberen uit te vissen wat er mis ging bij het knippen, want het kan niet de bedoeling zijn dat er zoveel speling op zat ...

In ieder geval: het komt wel goed. Nu nog afwerken (armsgaten en zoom onderaan) en er is weer 'n kleedje af. Er zit jammer genoeg niet veel haast achter hé, met dat mooie lenteweer dat op zich laat wachten ... Conclusie: leuk kleedje, gratis patroon (het aan elkaar plakken van de A4-tjes nemen we er dan zonder problemen bij) én ik heb 2 meter van mijne stash verwerkt! Hoera!

* op tijd komen is de laatste tijd geen evidentie meer ...

Thursday, May 3, 2012

Opnieuw oorbellen / some new earrings

Nieuwe oorbellen, gemaakt met leuke parels die ik kocht op het laatste Boekenfestijn. Hopelijk vinden jullie ze ook leuk! Al die kleuren en combinaties, geweldig toch?


I bought a packet of beads at the Boekenfestijn and thought they would make fun earrings. Hope you think so too!